Een gezonde start voor moeders & baby's in Sri Lanka


Met de inzet van het Moeder- en babyprogramma vecht Compassion tegen het hoge sterftecijfer van moeders en jonge kinderen die overlijden aan de gevolgen van extreme armoede. SpaWeesp steunt via Compassion drie Moeder- en babyprogramma’s in het Oosten van Sri Lanka. Help jij ons mee?

Doneer voor een betere toekomst!

Ook jij kan helpen om moeders en jonge kinderen een betere en gezondere toekomst te geven. Ieder kind telt!

Spaarpot

In het resort bij de receptie staat een spaarpot waar je geld kan doneren. In deze spaarpot kan ieder gewenst bedrag gedoneerd worden. Help jij ons mee voor een betere toekomst voor moeder en kind in Sri Lanka?

Ieder kind telt!

Een gezonde start

Het programma geeft moeders en kwetsbare kinderen een gezonde start. Ze krijgen toegang tot verloskundige hulp, gezondheidszorg, krijgen extra eten en voedingssupplementen. Binnen het project wordt een opvoedcursus aangeboden aan de jonge ouders. Veel van de moeders die meedoen aan een Moeder- en babyprogramma hebben geen sociaal netwerk waar zij op terug kunnen vallen. De moeders leren in het programma een vaardigheid, waarmee ze zelf een inkomen kunnen genereren. Dat helpt ze op langere termijn bij het onderhouden van zichzelf en hun kind.

Compassion Nederland

Compassion zet zich in voor kinderen in alle leeftijden die in extreme armoede leven. In 25 ontwikkelingslanden in Azië, Afrika en Latijns-Amerika zijn 2 miljoen kinderen opgenomen in Compassion-projecten. Een project helpt kinderen om zich gezond te ontwikkelen op fysiek, sociaal-emotioneel, cognitief en geestelijk gebied. Die ontwikkeling geeft perspectief voor een betere toekomst. Kinderen krijgen onder meer gezonde voeding, gezondheidszorg en toegang tot onderwijs. Compassion werkt altijd samen met lokale kerken in de gemeenschap, met uitsluitend lokale medewerkers.

Een land van tegenstellingen

De meest kwetsbare en kritieke fase van een kind is in de leeftijd van 0 tot 5 jaar. Elke dag overlijden er duizenden kinderen onder de 5 jaar, waarvan de meesten aan ziekten die gemakkelijk te voorkomen zijn. In Sri Lanka leeft bijna een kwart van de bevolking onder de armoedegrens. Op het platteland is dat zelfs meer dan 80 procent. Met name het Noorden en Oosten ervaren nog dagelijks de gevolgen van de jarenlange burgeroorlog in Sri Lanka. Daarnaast heeft de tsunami van 2004 zijn sporen achtergelaten. Veel mensen verloren een geliefde en anderhalf miljoen mensen werden dakloos.

Wij steunen Compassion Nederland

Lees meer over de Moeder- en babyprogramma's.

Meer informatie