Infraroodsauna


De cabine is gemaakt van Hemlock hout, een houtsoort die zorgt voor een gelijkmatige warmteafgifte. De temperatuur ligt rond de 50°C. De kortgolvige infraroodstralen verwarmen direct je lichaam en niet de lucht om het lichaam heen, zoals in een finse sauna. De infraroodstralen gaan diep in je huid en verwarmen je lichaam optimaal en efficiënt. De warmte versoepelt je spierweefsel en stimuleert je bloedsomloop. Hierdoor neemt de spierspanning af en je lichaamsdelen ontspannen zich.  De rode stralen versterken het effect van deze sauna. Rood versnelt je polsslag en je ademhaling en verhoogt de bloeddruk. Kortom: een sauna die je doorbloeding stimuleert en je spieren versoepelt. 

Reserveer jouw dagje wellness

Ideaal voor herstel van spieren


Ben je een fanatiek sporter of net hersteld van een blessure? Dan is deze sauna ideaal voor je. Pijnlijke en vermoeide spieren herstellen sneller. De diepe warmte zorgt voor een verhoogde bloedcirculatie, waardoor er meer zuurstof vervoerd wordt naar de spieren en afvalstoffen zoals melkzuur sneller worden afgevoerd.

Let op: Indien je zwanger bent of een ontsteking hebt wordt afgeraden om gebruik te maken van deze sauna. 

 

Voorzichtig koelen


Omdat de warmte van deze sauna dieper gaat dan een reguliere sauna, is het belangrijk om deze warmte rustig weer je lichaam te laten verlaten. Douche daarom na een sessie in de infrarood cabine met lauw water of koel rustig af in de buitenlucht en neem even rust. Drink genoeg water om afvalstoffen uit je lichaam goed te kunnen afvoeren.

Andere manieren om af te koelen