Lekker cool bij SpaWeesp


Een belangrijke factor bij een rondje sauna is afkoelen, misschien wel de allerbelangrijkste! We hebben verschillende afkoelmogelijkheden bij SpaWeesp. Begin je het liefst een beetje rustig aan? Loop dan even in de buitenlucht en begin bij handen en voeten met een koudwaterslang.

Lekker afkoelen na een saunaronde?

Het is belangrijk om goed af te koelen na de sauna. Wil je liever niet in het dompelbad? Ga dan onder de stortemmer staan. Zo bereid je je lichaam voor een nieuwe saunaronde! Je lichaam koelt goed af en je bloedsomloop wordt hierdoor bevorderd. 


Dompel jezelf helemaal onder

Een dompelbad heeft een temperatuur van ongeveer 8°C. Koel na je saunaronde goed af en dompel je helemaal onder in het dompelbad in SpaWeesp. Zo komt je lichaam weer op temperatuur en krijg je een echte oppepper!

Koude douche

Wanneer je een sauna uit gaat, laat je lichaam goed afkoelen. Als je lichaam wat is afgekoeld door bijvoorbeeld de buitenlucht, neem dan een lekker koude douche! Voel de tinteling in je hele lichaam. Voordat je het dompelbad in gaat neem dan eerst een douche in verband met de hygiëne. 

Afkoelen in de buitenlucht

Na je saunaronde moet je goed afkoelen. Koel niet te snel af, dat is niet goed voor je bloeddruk. Loop lekker even door de tuin van SpaWeesp zodat je lichaamstemperatuur wat daalt. Daarna kan je heerlijk afkoelen in één van de dompelbaden of ga onder een stortemmer staan voor een ultieme afkoelervaring! 

Kneippse afkoelmethode

Kneipp heeft een speciale afkoelingsmethode ontwikkeld waardoor je optimaal kan afkoelen tijdens je dagje sauna. De Kneippse afkoelmethode is erop gericht dat je naar je hart toe afkoelt. Begint dan ook zo ver mogelijk bij je hart vandaan met afkoelen. Wil je deze afkoelmethode toepassen? Volg dan de volgende stappen: 

  • Begin bij je linkervoet; vanuit hier wordt het gehele been afgekoeld. 
  • Vervolgens koel je je rechtervoet; dan zijn beide benen afgekoeld.
  • Dan begin je bij de handen. Koel als eerste je linkerhand af om je gehele arm af te laten koelen. 
  • Daarna kan je je rechterhand afkoelen; beide armen zijn dan afgekoeld. 
  • Dan is je rug aan de beurt om af te koelen.
  • Vanuit je rug laat je je hoofd en borst afkoelen onder een koude, zachte waterstraal. 

Boek nú jouw dagje wellness bij SpaWeesp