Afkoelen bij SpaWeesp


Tijdens een dagje wellness is het belangrijk om goed af te koelen tussen de saunarondes door. Er zijn verschillende afkoelmogelijkheden bij SpaWeesp. Kies jij voor dé ultieme cooling down of ga je liever rustig afkoelen? Aan jou de keuze! 

Afkoelen na iedere saunaronde

Het is van belang om goed af te koelen na iedere saunaronde. Je lichaam moet rustig weer op temperatuur komen. Wanneer je niet goed gaat afkoelen heb je kans op hoofdpijn of onder andere nazweten. Dit voorkom je door af te koelen en dat kan op verschillende manieren bij ons.

Douchen | SpaWeesp

Afkoelen | SpaWeesp

stortemmer liggend | SpaWeesp

Afkoelmogelijkheden

Tijdens jouw dagje wellness bij SpaWeesp kan je op meerdere manieren afkoelen. Doe dit na iedere saunaronde zodat je optimaal van je saunadag kan genieten. Kies jij na iedere saunaronde een andere afkoelmethode? 

Koude douche

Wanneer je een sauna uit gaat, laat je lichaam goed afkoelen. Als je lichaam wat is afgekoeld door bijvoorbeeld de buitenlucht, neem dan een lekker koude douche! Voel de tinteling in je hele lichaam. Voordat je het dompelbad in gaat neem dan eerst een douche in verband met de hygiëne. 

Afkoelen in de buitenlucht

Na je saunaronde moet je goed afkoelen. Koel niet te snel af, dat is niet goed voor je bloeddruk. Loop lekker even door de tuin van SpaWeesp zodat je lichaamstemperatuur wat daalt. Daarna kan je heerlijk afkoelen in één van de dompelbaden of ga onder een stortemmer staan voor een echte afkoelervaring! 

Dompelbad

Ga jij voor dé ultieme cooling down? Stap dan het Dompelbad in en dompel jezelf helemaal onder. Je bent in één keer helemaal afgekoeld. Neem altijd wel even een douche voordat je het Dompelbad in stapt, dit in verband met de hygiëne. 

Stortemmer

Met een stortemmer ben je direct goed afgekoeld. Je krijgt een grote, koud plens water over je heen. Een heerlijke afkoelmogelijkheid tijdens jouw dagje wellness. Je hebt zelf de regie in handen door aan het touwtje te trekken zodat de emmer omgaat. 

Kneippse afkoelmethode

Kneipp heeft een speciale afkoelingsmethode ontwikkeld waardoor je optimaal kan afkoelen tijdens je dagje sauna. De Kneippse afkoelmethode is erop gericht dat je naar je hart toe afkoelt. Begint dan ook zo ver mogelijk bij je hart vandaan met afkoelen. Wil je deze afkoelmethode toepassen? Volg dan de volgende stappen: 

  • Begin bij je linkervoet; vanuit hier wordt het gehele been afgekoeld. 
  • Vervolgens koel je je rechtervoet; dan zijn beide benen afgekoeld.
  • Dan begin je bij de handen. Koel als eerste je linkerhand af om je gehele arm af te laten koelen. 
  • Daarna kan je je rechterhand afkoelen; beide armen zijn dan afgekoeld. 
  • Dan is je rug aan de beurt om af te koelen.
  • Vanuit je rug laat je je hoofd en borst afkoelen onder een koude, zachte waterstraal. 

Durf jij het aan?

Bekijk de arrangementen