SpaWeesp, 15 mei 2018

Rondje Sauna


Bij je bezoek aan een wellnessresort hoort natuurlijk een rondje sauna. Eerste keer én nog geen idee hoe een rondje sauna gaat? Wij leggen het hieronder graag voor je uit!

1. Warm douchen
De eerste stap is erg belangrijk: neem een lekkere warme douche. Droog je daarna goed af, want een droge huid zweet makkelijker.  

2. Voetenbad
Een voetenbad is een belangrijk onderdeel van de voorbereiding. Hier went je lichaam aan de temperatuur van de sauna. Blijf 5 tot 10 minuten in het voetenbad. 

3. De sauna
Ben je goed opgewarmd? Dan is het tijd om een sauna te kiezen. Denk aan de temperatuur. Er zijn namelijk al sauna's vanaf 50 graden Celsius. We adviseren om niet langer dan 15 minuten in de sauna te zitten. Dat kun je het best in de gaten houden door middel van de zandlopers die aan de muur hangen. Niks moet: als het niet meer prettig is, adviseren we je om de sauna te verlaten.

4. Afkoelen
Dan is het tijd voor een belangrijke cooling down. Als je dit onderdeel overslaat, loop je kans op hoofdpijn. Ben je niet zo’n fan van het ijskoude dompelbad? Je kunt ook afkoelen onder de neveldouche of door een wandeling in de buitenlucht. Vergeet ook de stortemmer en de koudwaterslang niet.

5. Opwarmen en rusten
Na het afkoelen warm je weer eventjes op in het voetenbad, zodat je lichaam weer op een aangename temperatuur komt. Daarna kun je heerlijk uitrusten in één van de vele rustruimtes of bij mooi weer in onze hangmatten. Neem minimaal 20 minuten rust. Het hele proces van opwarmen en afkoelen kost je lichaam behoorlijk wat energie. Na twintig minuten kun je weer van voor af aan beginnen!